5 gode grunde til at bruge headhunting

Leder du efter en ekstern rekrutteringsbureau, som kan klare det tunge ansættelsesarbejde for dig? Vil du gerne finde kvalificerede kandidater til din virksomhed på rekordtid? Så skal du bruge headhunting. 

Headhunting er en service til dig, som gerne vil foretage professionelle og kvalitetsbevidste rekrutteringer, således du kan finde de bedste kandidater til din stilling. I denne artikel har vi samlet 5 gode grunde til, at du bør alliere dig med et headhunter firma. 

1. Headhunting giver dig mere tid

I en travl virksomhed er der med garanti større og mere interessante opgaver, som du gerne vil foretage dig, i stedet for at sidde og browse Linkedin. En headhunter klarer alt forarbejdet for dig, laver telefonopkald, skriver stillingsopslag og foretager ansættelsessamtalerne, så du sparer værdifuld tid i din arbejdsdag. 

2. Kvalitetssikrede samtaler

En ansættelsesproces kan virkelig trække tænder ud, især hvis man skal sidde til jobsamtale med et dusin kandidater, som viser sig ikke at være egnede til opgaven. Fordelen ved at bruge headhunting er, at en headhunter udelukkende shanghajer kandidater, som er vidensdygtige og kvalificeret til den specifikke stilling. 

En headhunter har kendskab til arbejdsmarkedet og din virksomheds vision, så de kan med lethed opsnuse de gode kandidater til stillingen på kort tid.

3. Spar penge på dit rekrutteringsforløb 

Der er større konsekvenser i en rekrutteringsproces, end man lige går og tror. Faktisk kan det komme op og koste dig flere hundrede tusinde af kroner, hvis man kommer til at ansætte forkert, og den nyansatte hurtig forlader arbejdspladsen igen. Med headhunting er du garanteret kun at få ansat engagerede medarbejdere, som dedikerer sig 100% til arbejdspladsen.

4. Du fremskynder ansættelsesprocessen

Det kan sagtens tage op til 6 måneder, at finde en ny medarbejder, hvis man går den traditionelle vej gennem offentlige stillingsopslag. Hvis din virksomhed har brug for en ny medarbejdere lige nu og her, så går det langt hurtigere at bruge en headhunter. Du kan speede ansættelsesprocessen op og finde en kvalificeret medarbejder på blot få uger gennem headhunting. 

5. Headhunting foregår diskret

Noget af det bedste ved at bruge headhunting er, at ansættelsesprocessen foregår fuldkommen diskret. Nogle gange leder man efter medarbejdere, som allerede har en stilling i en anden virksomhed. Det kan være din virksomhed kan tilbyde en bedre stilling, højere løn eller bedre arbejdsvilkår, som er mere attraktive end deres nuværende stilling.

I sådan et tilfælde er diskretion vigtig for begge parter. Derfor sørger et headhunter firma altid for at diskretion og fortrolighed håndhæves, når de er i dialog med potentielle kandidater.