Brug ting fra naturen i din dagligdag

Naturen gemmer på en masse fine detaljer, du faktisk kan bringe med ind i hjemmet. Om det er til pynt eller små ting, kan du bruge naturen som god inspiration. Bare tænk på for mange hundrede år siden, hvor vi netop var i ét med naturen på en måde, så vi brugte den til vores fordel. Herunder kan du læse et par bud på, hvordan du kan bruge naturen og få den mere ind i din hverdag – også indenfor.

Bordpynt

Bordpynt kommer i mange former og farver, og hvorfor ikke gøre brug af naturen? Du kan endda med fordel bruge naturens muligheder, når du skal holde en finere fest, hvor der fx er et langbord eller flere runde borde. I midten kan du placere nogle fine grene, lidt kogler og kastanjer, eller hvad du ellers finder. Helt rigtigt arrangeret vil det give et smukt og naturligt råt udtryk, og det vil desuden skabe hygge om bordet.

Små figurer i sten

Du kan også samle en masse sten, som du kan gå hjem med og lave sjove figurer af. Du skal bruge en god limpistol samt lim, og så er du ellers klar til at gå igang. Søg gerne inspiration på nettet, hvor du også finder gode idéer til, hvilke figurer, du kan lave. Du kan lave små mænd, og male store øjne på. Du kan også sætte stenene sammen, en stor og flere små, så det ligner små bare fødder. En rigtig sød idé – og en god gaveidé.

Pyntekæder med muslinger

Ja, og du kan også passende gå på jagt på stranden. Her kan du samle alle de muslingeskaller, du finder, og senere sætte dem på en snor og hænge den op. Det kan ende med at blive en imponerende flot pyntekæde.

Du kan også lime muslingeskaller på sten, eller finde på mange andre kreative ting, hvor du kan anvende skallerne. Det smarte er, at de er flotte i sig selv, så uanset hvordan du anvender dem, vil de se flotte ud som fin pynt rundt omkring.

Rav i smykker

Ja, og så er der rav, du også kan være meget heldig at støde på i strandkanten. Hvis du kigger godt efter, kan det være, at der pludseligt ligger et fint stykke gyldent rav og venter på dig. Hvis du er så heldig, kan du omdanne rav til fine smykker, du kan bære hver dag – og vise stolt frem, nu når der også er en hyggelig historie bag. Du kan se mere her, hvis du ønsker at finde rav, og skal have lidt hjælp til, hvordan du gør det lettest.

Kastanjer i fad

Når efteråret begynder at banke på, kan du gå ud i naturen og finde fine og flotte runde kastanjer rundt omkring. Når du tager de grønne kugler med hjem, vil de langsomt ligge og åbne sig, og til sidst har du en masse synlige brune kastanjer. Det er fint efterårspynt, der skifter form og farver over et par dage. En meget hyggelig idé til lidt pynt.