Damecykler: De hotteste tendenser i 2022

Hvis du er på markedet efter en ny damecykel, spekulerer du måske på, hvad de nyeste trends er, så du tiltrækker dig opmærksomhed af de rigtige grunde, når du suser rundt i gadebilledet på din nye cykel. I denne artikel tager vi et kig på nogle af de mest populære tendenser inden for damecykler i år, så du kan træffe en informeret beslutning, når det er tid til at købe din nye cykel.

Flere dedikerede cykler til kvinder

Den første tendens, vi ser, er en stigning i tilgængeligheden af kvindespecifikke cykler. Tidligere har mange cykelproducenter været skyldige i blot at lancere “unisex”-cykler og kalde dem damecykler i stedet for at udvikle modeller, der er specifikt designet og tilpasset til kvinder. Efterhånden som flere og flere kvinder er begyndt at cykle, er cykelproducenterne begyndt at indse, at der er et klart marked for cykler, der er designet specifikt med kvinder i tankerne. Som følge heraf ser vi en stigning i antallet af kvindespecifikke cykler på markedet. Disse cykler har typisk kortere toprør, skrå toptubes og lavere standoverhøjde for at give en bedre pasform til kvindelige ryttere. Hvis vi kaster et blik på udvalget hos en af de velassorterede prissammenligningstjenester for cykler, som f.eks. Bikeland, vil du kunne se, at de faktisk har langt flere dedikerede damemodeller i deres udvalg, end det gør sig gældende for modeller henvendt til mænd.

Damecykler er ikke længere kun til indkøb

En anden tendens, vi ser, er en stigning i antallet af adventure-orienterede cykler. Dette skyldes sandsynligvis til dels den stigende popularitet af adventure racing og fremkomsten af gravel-kørsel som en hel genre for sig. Kvinder, der er på udkig efter en ny cykel, der kan klare en række forskellige terræner, bør holde øje med det boom vi ser i gravelcykler fra producenternes side. Der er ingen cykelproducent med respekt for sig selv, der ikke har mindst en håndfuld forskellige gravelcykler, specifikt designet til kvinder, i deres sortiment. Disse cykler har typisk bredere dæk og en afslappet geometri, der gør dem velegnede til at håndtere stenede stier og grusveje.

Elcyklen er kommet for at blive

Endelig ser vi også en stigning i antallet af cykler med elektrisk hjælp. Disse cykler er perfekte til ryttere, der ønsker et lille boost, når de skal op ad bakker eller gerne vil kunne pendle til arbejde uden at medbringe skiftetøj. Elcykler har typisk en lille motor, der hjælper rytteren, når du træder i pedalerne. Det kan gøre det meget lettere at køre op ad bakker, og det kan også hjælpe dig med at komme hurtigere frem. På det danske marked, ser vi, at producenterne faktisk prioriterer at holde fast i et bredt udvalg af damecykler. Især gælder det elcykler med frontmotor, som typisk har batteriet placeret bag sadlen. Mange udenlandske producenter har derimod valgt at gå unisex-vejen, og tilbyder den samme model til kvinder og mænd.