Derfor skal du investere i hæve-sænkeborde

Det er usundt for dine ansatte at sidde foran computeren hele dagen uden at bevæge sig eller ændre på deres siddestilling. En dårlig siddestilling kan føre til vedvarende smerter i nakken og i ryggen, som i sidste ende vil resultere i mere sygefravær og mindre koncentration på arbejdet. Det er derfor i din bedste interesse at give dine ansatte de bedst mulige forudsætninger for at få et godt og sundt arbejdsmiljø, så de kan arbejde meget længere. Læs her, hvorfor du skal investere i hæve sænkebordefra www.inventarland.dk til dit kontorlandskab, og hvad du som arbejdsgiver kan få ud af at passe på dine ansattes fysiske helbred.

Hvorfor er det så sundhedsskadeligt at sidde stille?

Mennesket er designet til hele tiden at være i bevægelse, og skønt for meget og forkert bevægelse kan være sundhedsskadeligt, så kan for meget og forkert siddestilling i den grad også skade dit helbred. Så hvad er bedst? At sidde stille hele dagen eller at være i konstant bevægelse? Det bedste er at skabe så meget variation mellem at sidde stille og at være i bevægelse som muligt. Dine ansatte skal derfor have så meget variation ind i deres hverdag, som de kan, mens de arbejder. 8 timers stillesiddende arbejde om dagen er alt, alt for meget, men det kan du, som deres arbejdsgiver, sørge for.

Hvorfor lige hæve-sænkeborde?

En god kontorstol kan gøre underværker, men den kan ikke slæbe på hele læsset. For at dine ansatte kan få det bedste arbejdsmiljø som muligt og passe på deres helbred, skal du give dem mulighed for endnu flere varierende arbejdsstillinger, end hvad en kontorstol kan byde på. Derfor skal du investere i hæve-sænkeborde til dine ansatte. Med et hæve-sænkebord kan dine ansatte selv styre, hvornår de vil sidde, og hvornår de vil stå op, uden at de behøver gå på kompromis med deres arbejde. De kan stadig arbejde foran computeren, nu kan de bare arbejde, mens de står op. Det er ikke kun den stående arbejdsstilling, der er til gavn for dine ansattes helbred, også når de sidder ned vil et hæve-sænkebord være at foretrække. Et almindeligt skrivebord kan ikke justeres efter den enkelte person, men det kan et hæve-sænkebord. Vi er alle forskellige. Nogle er høje, nogle er lave, og derfor er det en stor fordel at kunne justere på højden af et skrivebord, så  dine ansatte kan installere deres skriveborde til at være på det helt rigtige niveau i forhold til deres højde, og det vil gøre det nemmere for dine ansatte at sidde på en rigtig og ordentlig måde og derved forebygge arbejdsskader fra stillesiddende arbejde.

Mindre sygefravær og bedre resultater

Med hæve-sænkeborde vil du ikke blot gøre dine ansatte sundere og gladere, du vil også kunne beholde dem i arbejde i længere tid. Inaktivitet medfører ikke kun muskelsmerter, det kan også føre til alvorlige helbredsproblemer såsom forhøjet blodtryk. Din virksomhed vil derfor få rigtig god gavn af at tage sig af dine ansattes siddestillinger, så dine ansatte har mindre sygefravær, er i bedre humør og opnår bedre resultater.