En sommerdrink til hele året

Selvom den danske sommer for længst er borte, er det ikke det samme som, at man nødvendigvis skal pakke alle sommerlige ting væk indtil næste år.

Selvfølgelig har du nok ikke så meget brug for ting som solcreme og solstol. Men der er andre ting, der fungerer hele året – for eksempel sommerdrinks!

For hvad er bedre end en frisk lemonadedrink fyldt med frugtsmag, der kan tage én tilbage til alle sommerens oplevelser og solrige “vibes”?

Vi er godt nok langt fra sommeren, hvis man kigger i kalenderen, men det hele behøver ikke gå op i varm kakao og skumfiduser – selvom vi ærligt indrømmer, at det også er lækkert. 

Skal du holde fest, eller bare har brug for en forfriskende drink efter en hård arbejdsuge, kan et godt bud på en sommerlig lemonadedrink, der fungerer hele året, for eksempel være “American Beauty”. En skøn sammensætning af ingredienser, der, hvis du skal have folk på besøg, uden tvivl vil imponere.

Lemonade er den primære ingrediens i en American Beauty. På trods af, at førstnævnte oprindeligt var lavet på citroner som den eneste frugt, er man de senere år begyndt at innovere denne læskedrik, så den indeholder flere slags frugter med henblik på at skabe flere nuancer.

Dét betyder, at man i dag kan bruge den til mange forskellige drinks, og vil man bevæge sig udenfor opskrifter, er det næsten kun fantasien, der sætter grænser.

For nyligt er der for eksempel kommet en ny på markedet, der indeholder rose og hindbær. Dem, der står bag denne innovative sammensætning, er Fever-Tree, der er kendt for at lave drinkmixere i særklasse. 

Dens specifikke navn er Rose & Raspberry Lemonade, og er lavet på sicilianske citroner, hindbær fra Skotland og tyrkiske roser. Alt sammen ingredienser, der passer perfekt i en American Beauty-drink.

American Beauty indeholder gin, og før du tænker “en gin-drink skal være med brus!”, så er Fever-Tree kommet dig i forkøbet, for denne pink lemonade ER faktisk med brus.

Og skal man kunne køre bil på forsvarlig vis senere på aftenen, er denne mixer er også ideel i en alkoholfri drink eller blot som læskedrik for sig selv – for den indeholder nemlig ikke selv alkohol.

Skal du ikke ud at køre bil, kan du med ro i maven prøve kræfter med en American Beauty, som vi har lavet en opskrift på forneden.

Opskrift på gin-drinken “American Beauty”

Man må sige at Fever-Tree har løftet standarderne for lemonade, der, udover aromatiske citroner og hindbær, også byder på florale og sødlige nuancer fra roserne.

 

Ingredienser (til 6 drinks):

25 cl Beefeater 24 (infuseret med te)

Fever-Tree Rose & Raspberry Lemonade 

5 æggehvider

7 cl limesaft

Isterninger 

8 sjat appelsinblomst bitter

12 cl fløde

7 cl citronsaft

8 cl Akaciehonningsirup

16 cl Sukkersirup

Rosenblade

Sådan gør du:

Æggehvider, fløde og gin hældes på en sifonflaske.Dernæst tilføjes citronsaft, limesaft, sukker- og akaciehonningsirup og appelsinblomst bitter. To patroner sættes ind i sifonen, som rystes godt. Sifonen sættes på køl indtil servering. Indholdet fra sifon’en sprøjtes ned i et glas, og der tilsættes herefter Fever-Tree Rose & Raspberry Lemonade. Isterninger tilføjes og der toppes med rosenblade.