ERP er til alle typer af virksomheder

Hvis din virksomhed overvejer at investere i et ERP-program så skal du læse nærmere her.

Hvis du ikke ved, hvad ERP er, så får du her en kort forklaring. Det er software. Det er software til virksomheder. Alle medarbejdere kan anvende dette software fordi der rummer mange, mange muligheder. Først og fremmest er det software til bogholdere, økonomichefer og andet administrativt personale. Det er det fordi programmet rummer omfattende funktionalitet til at styre bogholderiet. Lige fra fakturaer, betalinger, løn til massefakturering, rykkerudsendelser, ordrestyring mv. Men programmet kan også anvendes af virksomhedens sælgere fordi det rummer funktionalitet til at styre leads, kontakter, kunder, opgaver, målgrupper, KPI’er mv. Desuden er programmet også udviklet til indkøbsafdelingen, idet man kan styre lager, indkøb, levering, forecast mv. ERP er altså software til alle afdelinger i virksomheden, og det smarte er, at alle arbejder ud fra det samme system og dermed også samme data. Det er altså samme data ift. kunder, ordrer mv. Man kan selvfølgelig sætte begrænsninger op i programmet, så f.eks. en sælger ikke kan bogføre en faktura men at det kun er bogholdere, der har den rettighed. Eller at det kun er bogholdere, der kan se og rette i personaledata, løn osv. Du kan altså styre hvilke medarbejdere, der skal have hvilke rettigheder. Ligeledes kan du også styre op til hvilken beløbsgrænse en medarbejder kan godkende bilag.

ERP er relevant at anvende for mellemstore og store virksomheder. Der er mange danske virksomheder, der har 5 eller flere brugere oprettet til et ERP system. Der er endnu flere danske virksomheder, der har 10-100 medarbejdere, der arbejder i deres ERP system. Desuden kan man købe ”light” brugere til programmet. Her er licensen billigere og det er relevant til medarbejdere, der fx kun skal slå data op i programmet. Det kan være lagermedarbejdere, teknikere mv.

Virksomheder dagligt opnår store fordele ved at bruge ERP. Det gør det nemmere for medarbejdere at arbejde og udføre opgaver som fakturering, behandling af ordrer, udsende tilbud, have overblik over lagerbeholdning mv. Flere har adgang til samme data, og man er derfor heller ikke afhængig af at spørge udvalgte medarbejdere. Alle vil kunne se hvad der er faktureret til en kunde, hvilken rabatsats kunden får, hvilke kontaktpersoner der er hos kunden osv. Alle vil også kunne se lagerbeholdningen på en vare, så man fx nemt og hurtigt kan slå op i systemet hvor mange, der er på lager af en vare, når en kunde efterspørger et bestemt antal.

ERP er for alle typer af virksomheder, og det er nemt at arbejde med for medarbejderne.