Garder dig mod ulykker med en forsikring

Et gammelt kinesisk ordsprog siger, at du ikke kan forhindre fuglene i at flyve over dit hoved, men du kan undgå, at de bygger rede i dit hår. Det er ligesådan med ulykkerne. Uanset om du blot taber din smartphone, vælter på ski eller er med i et trafikuheld, ja, så sker ulykker altså. Det kan du forebygge, men aldrig helt forhindre.

Til gengæld kan du minimere konsekvenserne af ulykken. Du kan nemlig vælge at tegne en forsikring. På den måde kan du blive økonomisk kompenseret, hvis du er ude for en ulykke, et indbrud eller sygdom.

Sådan virker en forsikring

Når du gerne vil tegne en forsikring, betyder det, at du indgår en aftale med et forsikringsselskab efter eget valg. Forsikringsselskabet vil herefter opkræve en sum penge af dig. Opkrævningen kan være enten månedlig, hvert kvartal eller årlig. Det aftaler du og forsikringsselskabet selv. Det er også jer to der aftaler, hvor stor summen skal være.

Så længe du betaler den aftalte sum, er du forsikret. Det vil sige, at hvis du kommer ud for en ulykke, bliver syg eller berøvet, vil forsikringsselskabet udbetale en økonomisk kompensation til dig. Det er forsikringsselskabet og dig der aftaler, hvor stor din økonomiske kompensation skal være.

Det kan du få forsikret

Du kan tegne mange forskellige forsikringer. Hvilke du bør tegne, er primært op til dig. Den eneste undtagelse er, hvis du har bil. I så fald er du lovmæssigt forpligtet til at tegne en forsikring. Det skyldes, at du skal kunne udbetale erstatning til en eventuelt skadelidt, hvis du forårsager et trafikuheld. Derudover kan du blandt andet også forsikre følgende:

  • Campingvogn
  • Dyr
  • Bolig
  • Indbo
  • Rejser

De mest almindelige forsikringer

Det er forskelligt fra person til person, hvad der er relevant at forsikre. Dog er nogle af de mest almindelige forsikringer følgende:

  • Ansvarsforsikring
  • Bilforsikring
  • Sundhedsforsikring

Læs altid din police grundigt

Når du laver en aftale med et forsikringsselskab, vil der blive udarbejdet en såkaldt forsikringspolice. Det er et andet ord for den kontrakt, som I begge indgår.

Forsikringspolicen indeholder alle vilkårene for din forsikring. Derfor er det også vigtigt, at du altid læser forsikringspolicen grundigt, så der ikke opstår nogle misforståelser, hvis du en dag får brug for din forsikring.