Grædende baby: Sådan forholder du dig som forældre

Det kan være vanskeligt at forholde sig roligt og mildt, når ens baby græder – og det gælder især, når det har stået på i flere timer. Måske har du allerede forsøgt at give baby mad, hjælpe med at bøvse af, skiftet blev og nusset barnet, men intet ser ud til at hjælpe. Her får du en række gode råd.

Sådan finder ud roen, hvis baby græder konstant

Til at starte med så er det en god idé, hvis du siger til dig selv, at det ikke er nogens skyld. Du må ikke bebrejde barnet, at det græder, for det er ikke for at genere dig. Du bør heller ikke give dig selv skylden, for du gør det så godt som du kan. Alligevel kan det være utroligt frustrerende, når baby græder uafbrudt.

 

Derfor er det vigtigt, at du lader ordentligt op. Du bør sove, når du kan. Med et nyfødt barn er det vigtigt, at både du og din baby får dækket jeres behov for mad, pleje og søvn. Samtidig skal du sikre, at du har tid til at være dig selv. Se, om du ikke har mulighed for at tage på café med dine venner, så du laver noget andet end at bekymre dig om baby.

Tag en time-out, når du har brug for det

Hvis du er alene med din baby, og han eller hun græder konstant, uden det giver pote at trøste det, så bør du forsøge at tage en time-out. Her kan du lade barnet græde alene i et par minutter, men ikke længere end det. Tag barnet op og læg det i sengen. Sørg for, at barnet ligger sikkert, så du kan forlade lokalet i et par minutter.

 

Du kan eksempelvis gå ind i et andet rum og tænde noget beroligende musik eller tage et bad. Du bør være tålmodig, men sørg for, at du ikke er væk fra barnet i længere tid end højest nødvendigt. Kender du andre, som bor i nærheden, så kan du forsøge at høre, om de vil hjælpe dig. Ellers kan du ringe til nogen, som måske kan berolige dig.

Du må aldrig ruske barnet

Når baby græder uafbrudt, så kan man blive vred og frustreret, og det er med god grund. Du må dog aldrig ruske barnet eller råbe af det, hvis du vil have ro. Det må bare ikke ske, og hvis du får tankerne, så bør du søge akut hjælp hos pårørende, venner eller lægen . Det er vigtigt, at du tænker over, hvad der sker, hvis du rusker barnet.

 

Det kan nemlig være farligt, og i sidste ende kan det have fatale konsekvenser. Vær opmærksom på, at gråd er den eneste måde, hvorpå barnet kan udtrykke sig. Det er derfor vigtigt at have en plan for, hvordan du forholder dig, hvis baby ikke vil sove om aftenen, eller hvis han eller hun græder uafbrudt.