Guide til behandlingscentre i Danmark

Hvis du kæmper med afhængighed, er der mange behandlingsmuligheder i Danmark. Her er en guide til nogle af de bedste behandlingscentre i landet udbudt af Alfa Danmark.

Alfa tilbyder en bred vifte af tjenester, herunder rådgivning, gruppeterapi og individualiserede behandlingsplaner.

Rådgivningscentret tilbyder hjælp til dem, der kæmper med afhængighed.

Hvad kan du få behandling for

  • Alkoholisme
  • Narkotikaafhængighed
  • Spilleafhængighed

Alfa er et af de førende behandlingscentre i Danmark, og har hjulpet tusindvis af mennesker med at komme tilbage til et sundt og normalt liv.

Er der et behandlingscenter i nærheden af mig?

Her kan du få behandling:

  • Alfa København
  • Alfa Aarhus
  • Alfa Odense
  • Alfa Aalborg

 

Hvad er et behandlingscenter?

Et behandlingscenter er et sted, hvor du kan få hjælp til at komme ud af en afhængighed. Behandlingscentrene har erfarne læger og psykologer, som kan hjælpe dig med at komme tilbage til et sundt og normalt liv.

Hvor lang tid tager det at komme tilbage til et normalt liv?

Det afhænger af din situation. Nogle mennesker kan klare sig selv efter et par uger i behandling, mens andre har brug for et langvarigt forløb.

Hvad koster misbrugsbehandling?

Det afhænger af, hvilken type behandling du har brug for. Alfa har afdelinger i København, Aarhus, Odense og Aalborg, og du kan altid kontakte os for at høre nærmere om priser.

De 3 trin: Hvordan er behandlingen på et behandlingscenter?

Behandlingen på et behandlingscenter er altid individuel. Men der er nogle trin, som alle forløb har til fælles.

Trin 1: Indledende undersøgelse

Inden behandlingen går i gang, vil du få en indledende undersøgelse. Her vil lægerne og psykologerne kortlægge din problematik for at finde ud af, hvilken behandling, der vil være bedst for dig.

Trin 2: Behandling

Behandlingscentrene tilbyder en bred vifte af behandlinger. Alt fra kognitiv adfærdsterapi til afrusning. Behandlingen vil altid blive tilpasset netop din problematik.

Trin 3: Efterbehandling

Når behandlingen er slut, vil du blive fulgt tæt op af lægerne og psykologerne. De vil sikre sig, at du er på rette vej, og at du ikke falder tilbage i dine gamle vaner.