Hvordan får man det bedste lån?

Skal du til at købe ny bil, have nyt køkken, tv eller andet som du ønsker at få finansieret gennem et lån, så kan det være svært at gennemskue markedet og finde det bedste og billigste. Vi kigger nedenfor nærmere på, hvordan du kan indhente og sammenligne flere lån.

Der er mange penge ved at vælge det rette lån

I stedet for at bruge timer på at kontakte de forskellige banker og tale med flere forskellige bankassistenter efter lange ventetider på telefonen, kan du i dag benytte dig af en af de mange lånetilbudssider som fx www.letfinans.dk. Hjemmesider som denne samler nemlig lånetilbud fra flere banker, og sender dem til dig, efter at du har udfyldt nogle få informationer og ønsker til lånet. Derefter er det bare op til dig at sammenligne tilbuddene og vælge det bedste for dig.  

Undgå gebyrer og andre ekstraomkostninger

Høje gebyrer, administrationsomkostninger, renter og lignende er aldrig populære bl.a. forbrugere, men for at sammenligne lånetilbuddene bedst, er det ikke kun vigtigt at tage disse i betragtning. Der er nemlig også mange andre faktorer at sammenligne. Især den samlede tilbagebetaling er relevant. For den fortæller jo egentlig hvor meget du ender med at skulle betale tilbage. Set i sammenhæng med lånets størrelse og eksklusiv din eventuelle udbetaling.

Skulle din økonomi ændre sig, kunne det ske at du ville betale lånet af hurtigere en først forventet. Nogle banker tager gebyrer i den forbindelse, så det er og værd at undersøge.

Tal med andre

Det er selvfølgelig altid en rigtig god ide at snakke med andre som har taget lån for nyligt, din revisor, forældre, kollegaer eller venner, da de ofte kan byde ind med masser af guldkorn. Selvom det kan en ”kedelig” samtale for nogen af os, så er den ofte meget positiv og til stor gavn, når vi skal undersøge lånemuligheder. Så er man bedre rustet med gode råd, tips og eventuelle risici ved forskellige lån.