Leksikongen: Få perspektiv på historien

Er du interesseret i historiske emner? Det kan være spændende at dykke ned i historiske begivenheder – f.eks. i forbindelse med en skoleopgave eller for din egen fornøjelses skyld. På Leksikongen.dk finder du et stort udvalg af interessante artikler, som tager udgangspunkt i forskellige historiske emner. Hjemmesiden bliver løbende opdateret med nye emner og artikler, skrevet i et læsevenligt og tilgængeligt sprog.

En verden i krig

Krige har – på godt og ondt – været med til at forme vores samfund, og gennem historien har der udspillet sig en lang række krige. Nogle krige ligger mange år tilbage mens andre udspiller sig netop nu. Hvordan vi konkret bekriger hinanden har ændret sig gennem årene, men de menneskelige ofre og tragedier forbliver de samme.  

På Leksikongen.dk kan du finde artikler om mange af historiens krige, lige fra de to verdenskrige, som var med til at forme nutidens nationer, til Korea-krigen, Den kolde krig med Cuba-krisen og Golfkrigen. I her enkelt artikel finder du en enkel introduktion til den pågældende krig, så du nemt kan danne sig et overblik over begivenhederne. En tidslinje hjælper desuden med at illustrere de væsentligste begivenheder.

Historien hænger sammen

Det smarte ved at læse om historiske emner online, er muligheden for at springe fra artikel til artikel. Historiens mange begivenheder hænger sammen på kryds og tværs, og det er derfor praktisk at man som læser kan klikke på udvalgte personer og begivenheder, og læse mere om netop disse områder – præcis ligesom på Wikipedia. Læser du f.eks. om Cuba-krisen, kan denne læsning passende fortsætte med artiklen om John F. Kennedy.

På samme måde kan et emne som 2. Verdenskrig hurtigt strække sig i alle mulige retninger. Vil du f.eks. læse om Anne Franks berømte dagbog, om den britiske premierminister Winston Churchill eller livet i Danmark under besættelsen?

Leksikon for alle

Leksikongen.dk er viden for alle – og så er databasen tilmed helt gratis at benytte. Målgruppen er primært elever på landets uddannelsesinstitutioner, men siden kan naturligvis benyttes af alle med interesse for historien.

Det store udvalg af artikler afspejler en mangfoldig verden af viden, og udover de historiske artikler finder du også højaktuelle og eviggyldige emner. Du kan f.eks. læse dig klogere på vores økosystem og regnskove, eller blive klogere på nogle af verdens mange lande. Hvor meget ved du f.eks. om Brasilien eller Bulgarien? Og ved du hvor stor en del af Østrig, der består af bjerge og klipper? Besøg Leksikongen.dk og få svar på dine spørgsmål…