Sådan kommer du med på smykkemoden

Ligesom med tøj, indretning og hår findes der selvfølgelig også mode indenfor smykker. Efter en del år med sølv og rosaguld er guldsmykker f.eks. mere på mode igen. Du vil også se flere kvinder, der går med flere lag af halskæder og en del ringe. Smykker er med til at få dig til at se ud som om, du er ’put together’ og elegant.

 

Selvfølgelig skal du gå efter præcis de smykker, du synes, er smukke. Heldigvis har vi i Danmark en lang tradition for fantastiske smykkedesigns, med flere kendte guldsmede bag. Bare tænk på klassikere som Georg Jensens daisy-smykker eller Ole Lyngaard ringe.

Vi har samlet nogle tendenser i smykkemoden, så du kan få at vide, hvad der rør sig. Og om du vil hoppe med på moden.

Guld, guld og mere guld

I lang tid gennem 2010’erne var rosaguld meget populært. Vi så det på armbåndsurene, øreringe og halskæder. Det var også meget populært internationalt, hvor store designere som Michael Kors også lavede tasker og andre accessories i den populære farve.

Sidenhen er sølvet vendt tilbage. De danske smykkedesignere har mange klassiske smykker i sølv. Vi danskere er nemlig meget glade for den stilrene og diskrete belægning. Selvom sølv selvfølgelig aldrig går af mode, så er guldet dog igen begyndt at blive det foretrukne materiale.

Søger du på nettet, vil du opleve flere guldsmede med klassiske smykker i guld. F.eks. ser vi bl.a. at en organiske formet Ole Lynggaard ring er meget populær i guld. Du kan del gå på opdagelse hos guldbrandsenjuveler.dk.

Noget der før har været et stort no-go er at blande forskellige metaller. Du har måske lært af din mor eller bedstemor, at det ikke er noget, man gør. Men hvorfor og hvem er det egentlig, der har bestemt, at man ikke må? Derfor begynder flere at tage de smykker på, som de vil.

Lag på lag

Det er blevet meget moderne at have flere lag smykker på. Det er ikke nok med en enkelt halskæde, men gerne flere i forskellige længder, der komplimenterer hinanden.

Det er en udvikling, der har været undervejs i nogle år. Du har måske set flere og flere, der har mange huller i ørene, som kan udsmykkes med en hel masse øreringe. Også gerne forskellige i hvert øre.

Vi har også set det på hænderne, hvor mange går med flere ringe. En Ole Lynggaard ring på ringefingeren, men så også en mindre ring på pegefingeren. Nogle har ovenikøbet flere ringe på samme finger. På den måde kan du bruge en hel del af de smykker, du har liggende.  

Arvestykker

Netop trenden med guld og lag giver flere muligheder for at gå med de arvestykker, du måske er heldig at have. Det giver en helt særlig følelse at kunne gå med mormors halskæde eller ringe. Derfor er det et stort plus, at guld er blevet in igen. En del ældre smykker er nemlig lavet af dette metal.

Samtidig kan du sagtens gå med de ringe, der måske ikke lige er din størrelse. Du kan bare sætte dem på nogle af de andre fingre.