Sådan sammensætter du en god menu til nytårsaften

Når du skal arrangere en nytårsfest, så er det primært menuen, du skal være fokuseret på. Selvfølgelig betyder alt det andet også noget, men hvis maden fejler, så vil festen ikke blive en succes. Her får du derfor en række gode råd til, hvordan du arrangerer den perfekte nytårsmenu.

Skal menuen være klassisk?

Det første, du bør tage stilling til, når du skal arrangere en nytårsaften, er, om maden skal være klassisk, eller om den skal være mere moderne. Der findes mange forskellige retter, som egner sig til nytårsaften, men maden behøver ikke nødvendigvis at være nytårstorsk og alt det andet, som hører sig til en traditionel nytårsfest.

Du kan også arrangere en mere alternativ én af slagsen, hvis du vil have, at folk skal prøve noget nyt. Det kan eksempelvis være tapas eller asiatisk – eller nogle andre retter, som man ikke umiddelbart forbinder med nytårsaften. Det handler om at overveje, hvad dine gæster er mest til af klassisk og traditionelt eller moderne og eksotisk.

Hvad skal I have at drikke?

Når det kommer til nytårsaften, så er der mange forskellige traditioner, som man bør bevare. Eksempelvis er det svært at sige nytår uden også at sige champagne. Derfor bør I selvfølgelig have champagne eller en anden form for mousserende vin, som med garanti vil gøre det lidt nemmere at skylle kransekagen ned efter nytårsmenuen.

Her kan du med fordel vælge at servere champagnen i en champagnekøler. Det er en god måde at servere champagnen på, og samtidig er du sikker på, at den rent faktisk ender med at holde sig kold, så der er rigeligt med kølige drikkevarer, både når I hopper ind i det nye år, men også senere på aftenen.

Hvad skal I have til dessert?

Der skal selvfølgelig serveres kransekage til nytårsaften, men det er ikke nødvendigvis det eneste, som der skal serveres til dessert. Der er også mange andre retter, som du med fordel kan servere, når først aftenens hovedmåltid er konsumeret. Det kan eksempelvis være en lækker is eller en hjemmebagt kage.

Samtidig kan du give dig i kast med selv at lave en kransekage, hvis du ønsker det. Det kan være en god idé, hvis du er i tvivl om, hvad du skal servere. Det kan dog ofte være et tidskrævende projekt, og så er det i nogle tilfælde bedre at købe en hos en bager eller i dit lokale supermarked.