Skribentens guide til de bedste måltider ude

Her kommer den officielle guide fra én madentusiast til en anden – eller simpelthen fra et madøre til en endnu uerfaren restaurantgæst, som skal til at kaste sig ud i kunsten at spise ude. Guiden er til dig, der mangler inspiration til morgenmad, frokost og aftensmad på restaurant.

Det er en kort, men effektiv guide, der indeholder tips til hvad du skal kigge efter, hvis du skal spise et af dagens måltider, eller dem alle tre, på restauranter, uden at det bliver kedeligt og ensformigt. Brug guiden til dig selv, eller til en gaveoplevelse til en du har kær.

Morgenstund har kaffe i mund

Noget af det vigtigste, når du skal finde et sted at spise morgenmad er, at kaffen dufter godt. Det er ligegyldigt hvor flot og fin en espressomaskine de har, hvis de ikke kan finde ud af at bruge den ordentligt. Derudover er morgenmad meget bredt defineret, og du skal derfor vælge mellem om den skal være tung, og du derfor skal gå efter grød eller brunch, eller om den skal være lettere – i så fald kan du vælge lette morgenmadsplatter eller en blanding af små retter. Uanset hvad du vælger, bør der være rig mulighed for at få din lyst til både sødt, salt, koffeinholdigt og lunt stillet.

Klassisk eller nytænkende frokost

Det vigtigste du skal beslutte ved frokosttid er, om det skal være helt klassisk – tænk stjerneskud eller smørrebrød – eller om du skal udfordres lidt. Mange gode restauranter har ligeledes gode frokostmenuer til en lidt billigere penge, så de er bestemt også værd at tage med.

Bor du tæt på et madmarked, så er det en oplagt mulighed ved frokosttid, da de ofte sælger mindre portioner, som tager kort tid både at lave og spise.

Dagens største måltid

Hvis du ikke allerede er helt mæt, efter de to andre måltider, så er det tid til dagens største måltid. Og her er der frit valg på alle hylder. Hvis du har svært ved at beslutte dig, så led efter steder der har deleretter, tastingmenuer eller generelt bare småretter, så du kan få lov at smage så meget som muligt.

En af de oplagte steder er restauranter med sushi on demand, hvor du betaler en fast pris og kan smage dig vej gennem hele menuen. En nyere spiller er etiopisk mad, hvor du tit kan få en tallerken med blandet fyld, akkompagneret af deres lækre surdejsfladbrød.