Sofabord i teaktræ

Skal du have et nyt sofabord til din sofa, kan vi anbefale dig at tage et kig på teak sofaborde. Herunder vil vi fortælle lidt om teaktræ og forskellige typer af sofaborde i teaktræ. 

Lidt om teak 

Teaktræ hører oprindeligt hjemme i monsunregnområderne i Indien, Burma, Laos, Thailand og Malaysia. I dag er det dog naturaliseret overalt i det tropiske Asien. Teaktræerne er løvfældende, og kan blive op til 30-40 meter høje. 

Teak har et rigt indhold af olie. Træet er let at bearbejde og er meget holdbart, selvom det ikke behandles med olie eller lak. 

I 1950’erne og 1960’erne var teak meget populært, og det er teaktræsmøblerne atter blevet. Træet anvendes både til møbler, der skal bruges inde i huset samt til havemøbler. 

Når havemøblerne er udsat for ilt og sollys, kan det få en vejrgrå farve. Denne proces kan forsinkes ved at behandle møblerne i teakolie eller teaksealer med UV-filter. 

Som sagt er sofaborde i teaktræ meget eftertragtede, og de fås i mange forskellige designs og størrelser. På grund af det fine træ, har alle teaktræsborde hvert sit unikke udtryk, og med et bord i teaktræ får du et bord i høj kvalitet, som du kan få fornøjelse af i mange år. 

Rektangulære, runde og kvadratiske teaktræssofaborde 

Sofaborde i teaktræ findes i mange forskellige designs og størrelser. Så størrelsen af dit bord skal hænge sammen med størrelsen af rummet, størrelsen af din sofa og ikke mindst smag og behag. 

Du kan f.eks. bruge et kvadratisk sofabord til den lille stue. Så bliver bordet ikke så bombastisk at kigge på, og samtidig vil det passe til din sofa, som måske heller ikke er så stor. 

Et rektangulært bord vil passe rigtig godt til loungesofaen eller hjørnesofaen. Det bevirker nemlig, at alle personer, der sidder i sofaen, får noget bordplads. Det foretrækker de fleste mennesker, når de skal sætte kaffekoppen fra sig. Det er også praktisk, hvis I skal spille brætspil ved sofabordet eller nyde lidt snacks. 

Runde teaktræsborde sætter et let og anderles præg på stuen. Afhængig af gulvpladsen kan du sagtens placere flere runde borde ved siden af hinanden eller lidt forskudt. Det giver lidt spræl i indretningen, hvis du synes, det hele er blevet placeret lidt for stringent. 

Skulpturelle sofaborde i teaktræ 

En anderledes og charmerende måde at indrette stuen på kan være hvis du vælger et sofabord, der er lavet i naturfarvet teaktræsrod. Disse borde har naturlige træmønstre, der bevirker, at hvert sofabord er unikt.  

Nogle borde er designet med bordplader med naturlige træformer, der er bevaret under produktionsprocessen. De kan bl.a. være designet med hårnåleben i metal, der tilføjer en elegance og lethed til bordet. 

Du finder også sofaborde, der er lavet i genbrugsteaktræ. De kan have bordplader, der er lavet af forskellige mindre stykker træ, der tilsammen danner et fint mosaikmønster. Ved sådant et bord, kan der være variationer i overfladen og finish, men det bevirker også, at der ikke findes to af disse sofaborde, der er helt ens. 

Skal sofabordet være designet med hylder? 

Det er meget forskelligt fra person til person, om man har brug for, at der er opbevaringsplads i sofabordet. Du kan få teak sofaborde med både hylder og åbne rum, som måske er noget for dig. 

Hvis du har et sofabord med hylde, får du plads til at lave en ekstra lille udstilling i stuen. Du kan nemlig sætte nogle af dine yndlings nipseting ind på hylden. Denne udstilling kan udskiftes efter behov. 

Såfremt du vælger et sofabord i teaktræ med åbne rum, kan du gemme dit strikketøj og fjernbetjeninger i rummet. Så ser det ryddeligt ud i stuen, når du ikke bruger tingene.