Tre tips til at kvalitetssikre dit træningsudstyr

Dyrker du fitness i dagligdagen eller træner du mere seriøst til en konkurrence? Så har du helt sikkert stiftet bekendtskab med, at der kan være stor forskel på det træningsudstyr, som du benytter dig af, både i fitnesscentret og privat.

Her kan det være et godt spørgsmål, hvordan man sikrer sig høj kvalitet i det udstyr, som man bruger. Det handler ikke mindst om at sikre, at man ikke får nogle varige skader og mén af træningen og samtidig sikrer sig, at man træner ergonomisk korrekt og teknisk forsvarligt. Her guider vi til tre tips til, hvordan du kan kvalitetssikre din træning. Læs mere her. 

Gå efter bedst i test med kettlebells

Når du træner med kettlebells, er der stor forskel på disse, og her kan det være en jungle at navigere i. Du kan derfor have en god fordel i at se på kettlebells test, så du ved, hvilke der har vundet bedst i test af uafhængige evaluatorer. Dette sikrer dig, at du kan vælge lige netop den type kettlebell, der passer til dig og dit træningsbehov, samtidig med, at den er godkendt af mere end blot fitnessinstruktøren eller din nærmeste ven eller veninde. 

Prøv altid selv udstyret af

En anden ting, der er god at have med sig, når du skal vælge træningsudstyr af høj kvalitet er, at du skal prøve det af i praksis inden du bestemmer dig. Du kan for eksempel gå ned i anerkendte sportsforretninger og prøve de forskellige mærker af, så du kan fornemme, hvad der kunne virke godt for dig. Her kan du også tale med sportseksperter i træningsudstyr og høre deres mening og erfaringer omkring brugen af udstyret. Dette vil helt sikkert lede dig på rette vej og gøre, at du undgår en masse spildkøb. 

Pas godt på dit udstyr

Når du først har købt noget udstyr til din træning af høj kvalitet, er der al god grund til, at du også passer godt på det og vedligeholder det jævnligt. Det kan være vask af håndvægte, så bakterier og snavs bliver vasket jævnligt af. Det kan også være en træningsmåtte, der jævnligt skal vaskes for at undgå store samlinger af sved og hudceller.

Hvis du for eksempel har en træningsbænk derhjemme, kan du også løbende vaske den og se til, at den ikke er begyndt at ruste og smøre den med olie. Alt sammen noget, der gør, at dit udstyr holder længere og dermed forbliver en god investering, både pengemæssigt og for dit helbred. Rigtig god træning og fornøjelse.