Urinvesteringer – Når tid er penge

Tid er penge. I hvert fald når det kommer til investeringsure. Det er nemlig blevet ekstremt populært at investere i særligt schweiziske urværker med henblik på at uret stiger i værdi, så det kan sælges med en stor profit senere. For selvom urmarkedet er ekstremt stort, er det faktisk kun en mindre del af det, som er egnet som investeringsure eller vintage ure. Det er særligt Rolex og Omega, som sælger godt på brugtmarkedet.

Og her er det netop populariteten og klassiske principper om udbud og efterspørgsel, der er med til at hæve priserne på de brugte ure – endda i en sådan grad, at et splinternyt ur kan være mere værd, når det sættes til salg på markedet for brugte ure.

Klassiske markedsmekanismer driver prisen op på brugte ure

Der er en særlig årsag til, at det er blevet muligt at investere i et brugt ur og senere sælge det med profit: Efterspørgsel.

Den meget store efterspørgsel på særligt disse schweiziske ure har skabt en situation, hvor producenterne ikke kan følge med. Faktisk er der mange modeller, der har årelang ventetid! Det betyder, at de brugte ure bliver mere værd – ud fra princippet om, at udbuddet på markedet er småt sammenholdt med urets attraktivitet.

Men det er ikke alle ure, der nødvendigvis får den højeste værdi. Den endelige salgspris på et brugt Omega ur eller Rolex ur afhænger af urets stand. Kan du finde et ur med original kasse, certifikater og papirer, er dette ur mere værd. Det er også vigtigt, at uret ikke er blevet modificeret – f.eks. malet. Et flot originalt ur med originale papirer og emballage vil derfor gå for måske 15-20 procent flere penge end et uden disse fordele.

Husk desuden, at der er forskel på, hvilke af urproducenternes modeller, der er mest eftertragtede. Der er desuden heller ingen garanti for, at de i dag mest eftertragtede ure er de mest efterspurgte om 5 år. Men som tendensen er nu, er Rolex og Omega ret sikre investeringsure.