Vælg de rigtige solbriller til din ansigtsform

Der er ingen tvivl om, at solbriller er blevet et af de vigtigste modetilbehør i dag. Der findes så mange forskellige solbriller på markedet, og der er tendenser, der kommer og går, og der kommer hele tiden nye stilarter på markedet. Der er så mange forskellige designs og farver at vælge imellem, at du virkelig kan finde noget, der passer perfekt til din personlighed. 

Men ikke nok med, at solbriller er en fantastisk måde at tilføje stil til dit look på, er det også vigtigt, at du vælger et par som passer til din ansigtsform. Det skyldes, at din ansigtsform kan afgøre, om det f.eks. er runde eller firkantede solbriller, som vil fremhæve dine features bedst muligt. 

Guide til de forskellige ansigtsformer

Oblong eller rektangulært ansigt: Hvis du har et aflangt ansigt, skal du vælge solbriller med en rundere form på siderne og lige over toppen. Dette vil hjælpe med at blødgøre dine ansigtstræk og afbalancere den længere længde af dit ansigt. Du kan også med fordel vælge nogle store og massive solbriller.

Rundt ansigt:Her handler det om at skabe længde. Vælg derfor gerne en model der er bredere end den er høj og gerne med et mørkt eller kraftigt stel. For at afbalancere en rund ansigtsform kan du derfor prøve mere kantede stilarter som firkantede solbriller eller cat eye solbriller – de vil hjælpe med at forlænge dine træk og samtidig give kant til dit look.

Firkantet ansigt: Rundere modeller som aviators og wayfarers kan blødgøre skarpe kanter i et firkantet ansigt ved at tilføje bredde til kæbelinjen og hagen. De tilføjer også højde ved panden (hvilket kan få dig til at virke højere). Vælg gerne en model, som ikke er bredere end ansigtet er – gerne ovale, runde eller teardrop formede.

Diamant- eller hjerteformet ansigt: Ovale solbriller med afrundede hjørner er perfekte til diamant- eller hjerteformede ansigter, fordi de udvider kindbenene, så de ikke ser så fremtrædende ud i forhold til andre ansigtstræk, som andre solbriller ville gøre.