Told og moms fra England – hvad er de nye regler siden Brexit?

Er du interesseret i reglerne omkring told og moms fra England? Så læs med her.

Siden den 1. januar 2021 har UK ikke længere været en del af Den Europæiske Union. Det betyder, at der nu er nogle ændringer i, hvordan moms og told fungerer i forbindelse med e-handel, alt efter om danske virksomheder sælger til britiske forbrugere eller virksomheder. Hvis du er en dansk virksomhed, der sælger varer til britiske forbrugere, skal du nu registrere dig for moms i Storbritannien og opkræve moms efter den britiske sats på dit salg. Du skal også sikre, at dine varer er i overensstemmelse med alle relevante britiske toldbestemmelser. Hvis du er en dansk virksomhed, der sælger varer til britiske virksomheder, behøver du ikke længere at opkræve moms af dit salg. Du skal dog stadig sørge for at dine varer overholder alle relevante britiske toldregler. Det kan også være nødvendigt at registrere dig for moms i Storbritannien, hvis du leverer visse tjenester til britiske virksomheder. Uanset, hvilken type af virksomhed du driver, er det dog utroligt vigtigt, at du har styr på de nye regler for told og moms fra England.

Told og moms fra England, når der eksporteres fra et tredjeland

Der er desuden nogle helt andre regler for told og moms fra England, du skal være opmærksom på, hvis du eksporterer varer til landet fra et helt tredje land. Hvis din virksomhed eksporterer varer til Storbritannien fra et tredjeland, kan du være ansvarlig for told. Denne told afhænger af de handelsaftaler, som UK har indgået med det pågældende tredjeland. For at minimere virkningen af toldsatser på din virksomhed bør du overveje at anvende toldoplag eller andre økonomiske toldprocedurer. Dette vil give dig mulighed for at importere varer til EU med henblik på reeksport til UK uden at pådrage dig betydelige toldomkostninger.

TIMEVAT står klar til at hjælpe dig med told og moms fra England

TIMEVAT kan hjælpe din danske virksomhed med at ekspandere til Storbritannien og fortsætte med at udvikle din kundebase i Storbritannien. Med deres mange års erfaring kan de hjælpe dig med alt fra registrering af din virksomhed i Storbritannien til rapportering af din momseksport og hjælp med forskellige ansøgninger. De er her for at hjælpe dig hele vejen igennem, så du kan fokusere på det, der er vigtigt – at udvikle din virksomhed. Kontakt dem i dag for at få mere at vide om, hvordan de kan hjælpe dig med at udvide din danske virksomhed til Storbritannien. Du kan blot vælge at følge linket øverst i artiklen, hvis det er noget, du kunne være interesseret i. Således vil du nemlig komme direkte ind på deres hjemmeside. Her har du naturligvis også mulighed for at læse meget mere om reglerne for told og moms fra England.