Massagens bivirkninger

Massage har mange sundhedsfordele, men det har også nogle bivirkninger. I denne artikel vil vi komme ind på en bred vifte af dem, som du som udgangspunkt være opmærksom på.

OBS: Hvis du overvejer at få massage, skal du sørge for at tale med din læge først for at sikre dig, at det er det rigtige for dig.

Ømhed

At være øm efter en massage er meget normalt. Ømheden skyldes typisk, at musklerne er blevet afspændt. Den bør forsvinde inden for en dag eller to.

Blå mærker

Blå mærker er også en almindelig bivirkning og skyldes normalt trykket fra massagen. Det bør gå væk i løbet af et par dage.

Smerter

Smerter er også en helt almindelig bivirkning, som du ikke skal være bange for. Ligesom blå mærker er smerter noget, som kommer af det tryk, du evt. ikke er vant til. Det kan også være, at massøren har gået ekstra hårdt til værks. Smerter og lignende bør aftage efter et par dage (maks. en uge)

Hævelse

Hævelse er en anden af de mere almindelige bivirkninger og forsvinder normalt af sig selv inden for et par dage. Det forekommer ved de områder, der blev masseret.

Træthed

Noget som du også kan opleve efter en gang massage er træthed. Det skyldes sandsynligvis, at du har ligget ned i længere tid og din krop er i så en afslappet tilstand. Det er ikke usædvanligt at føle sig træt, og det bør gå væk, når du har hvilet dig tilpas meget.

Hovedpine

Hovedpine er en sjælden bivirkning, men den kan stadig forekomme. Hvis du oplever hovedpine efter en massage, bør den forsvinde af sig selv inden for en dag eller to.

Kvalme

Har du kvalme eller kast op fornemmelse efter din massage? I så fald er du ikke den eneste, for det er endnu en bivirkning. Hvis du oplever kvalme, bør du kontakte din læge, da det ikke er en særlig udbredt bivirkning.

Du kan læse mere om massagens bivirkninger inde på denne hjemmeside.